Pregătire 🇩🇪
pentru Examen

Dacă examenul se apropie cu pași rapizi, atunci nu mai e timp de pierdut. Cursurile intensive sunt tot ce mai ai nevoie pentru un ultim avânt ce te va ajuta să promovezi examenul de germană, fie ca îl vei susține în țară sau în străinătate.

Pentru ce ne pregătim din greu ?

Goethe - Zertifikat

Examenul de limba germană Goethe este unul dintre examenele recunoscute international, cel mai reprezentativ pentru evaluarea competențelor lingvistice de limba si literatura germană.

Aceste examene sunt disponibile pe diferite niveluri, de la A1 (începător) la C2 (avansat). 

Goethe-Zertifikat A1: Tineri

Examenul Goethe-Zertifikat A1: Fit in Deutsch 1 este un examen de limba germană care se adresează copiilor și tinerilor cu vârsta cuprinsă între 10 și 16 ani. Examenul presupune cunoştinţe elementare de limbă germană.

Goethe-Zertifikat A1: Adulți

Examenul Goethe-Zertifikat A1: Start Deutsch 1 este un examen de limbă germană pentru adulți. Examenul confirmă existența unor cunoştinţe elementare de limbă germană și corespunde primului nivel (A1).

Goethe-Zertifikat A2: Tineri

Examenul Goethe-Zertifikat A2: Fit in Deutsch este un examen de limba germană pentru tineri cu vârsta cuprinsă între 12 și 16 ani. Examenul certifică competențe lingvistice elementare.

Goethe-Zertifikat A2: Adulți

Examenul Goethe-Zertifikat A2 este un examen de limba germană pentru adulți. Examenul presupune competențe lingvistice elementare și corespunde celui de-al doilea nivel (A2).

Goethe-Zertifikat B1: Tineri și Adulți

Examenul Goethe-Zertifikat B1 este un examen de testare a cunoștințelor de limba germană care se adresează tinerilor și adulților. Examenul atestă competența de utilizare autonomă a limbii germane.

Goethe-Zertifikat B2: Tineri și Adulți

Goethe-Zertifikat B2 este un examen de limba germană pentru tineri și adulți. Certificatul adeverește un nivel lingvistic avansat.

Goethe-Zertifikat C1: Adulți

Examenul Goethe-Zertifikat C1 este un examen de testare a cunoștințelor de limba germană care se adresează adulților. Examenul atestă un nivel înalt de cunoştinţe.

Goethe-Zertifikat C2: Adulți

Examenul Goethe-Zertifikat C2: Großes Deutsches Sprachdiplom (GDS) este un examen de testare a cunoștințelor de limba germană care se adresează adulților. Examenul atestă un nivel foarte avansat de cunoştinţe și corespunde celui mai înalt nivel.

ÖSD - Zertifikat

Examenul de germană ÖSD (Österreichisches Sprachdiplom Deutsch) este un examen de competență în limba germană recunoscut la nivel internațional și administrat de Ministerul Federal al Educației, Științei și Cercetării din Austria.

Acest examen este conceput pentru a testa abilitățile lingvistice, ale vorbitorilor non-nativi de germană, de ascultare, citire, scriere,  vorbire și acoperă toate nivelurile de la A1-C2 din Cadrul european comun de referință pentru limbi (CEFR).

 

TELC - Zertifikat

Examenul de Germană TELC (The European Language Certificates) este un examen de competență în limba germană recunoscut la nivel internațional si desfășurat de TELC GmbH, o organizație non-profit de testare lingvistică cu sediul în Frankfurt, Germania.

Alegerea dintre examenele Goethe, OSD și TELC va depinde de nevoile și obiectivele dumneavoastră specifice.

Dacă intenționați să studiați în Germania sau Austria, poate fi benefic să susțineți examenul Goethe sau OSD, deoarece este mai larg recunoscut în acele țări.

Dacă intenționați să lucrați sau să studiați în alte țări europene, TELC poate fi o opțiune bună, deoarece este recunoscut de angajatori și instituții de învățământ din întreaga Europă.